Padesát vysokých škol poměří své síly ve sportovních soutěžích na akademických hrách

14. 6. 2018 | Aktuality

Zapište si do svých diářů datum 17. – 22. června 2018. V tyto dny se totiž budou v Brně konat multisportovní závody neboli České akademické hry. Jedná se o sportovní klání mezi studenty vysokých škol pořádané Českou asociací univerzitního sportu. Letos se bude konat již 17. ročník.

Letošní ročník této unikátní akce se rozhodla realizovat Fakulta sportovních studií Masarykovy Univerzity v Brně. Naše druhé největší město tak přivítá téměř 2000 sportovců z celkem 50 vysokých nebo vyšších odborných škol. Ti své síly změří ve 27 sportech. Můžete přijít omrknout klasické halové sporty jako je třeba basketbal, florbal, házenou nebo badminton. Příznivci bojových sportů mohou shlédnout zápasy v judu či karate. A na svalovce se budete moci podívat i v soutěži ve vzpírání. Na své si přijde i ten, kdo má rád vodní sporty, bude se totiž soutěžit v plavání a veslování. A kdo chce vidět něco trochu netradičního má možnost zajít si na soutěž v kuželkách, frisbee, aerobiku nebo na cyklistický závod.  A to není zdaleka všechno!

OLDG3Y0

Vítězové jednotlivých disciplín získají titul Akademický mistr nebo Akademická mistryně České republiky, medaili a řadu věcných cen. Během her také mají studenti možnost zúčastnit se zajímavých soutěží a bude pro ně uspořádána velkolepá studentská párty.

Akci můžete sledovat na Facebooku.

Více na www.ceskeakademickehry.cz.

Další články k tématu