Chcete lepší pracovní pozici? Studujte MBA!

1. 10. 2013 | PR články

Pokud máte ambice prosadit se ve vrcholovém managementu, samotné vysokoškolské studium Vám k již k tomuto posunu nestačí. Aspiranti na dobře placené manažerské posty musí disponovat něčím víc než pouhými teoretickými znalostmi. Jestliže chcete udržet krok se současnými trendy, neustále pracovat na svém vzdělání a získat cenné zkušenosti od odborníků z praxe, pak je na čase zvážit studium MBA.

Zaměstnavatelé dnes mají skutečně z čeho vybírat a kladou velký důraz na schopnost manažerů aplikovat nabyté teoretické znalosti při řešení konkrétních reálných problémů v praxi. Pro práci ve vrcholovém managementu tak již obvykle nestačí pouze absolvovat některou z českých nebo zahraničních univerzit. Potřebnou průpravu Vám poskytne postgraduální studium vzdělávacího programu MBA (Master of Business Administration), které Vám zajistí nespornou výhodu před ostatními nejen v rámci výběrového řízení na lepší pracovní pozici, ale i v samotném světě byznysu. lidi

Studium MBA je na rozdíl od klasického vysokoškolského studia zaměřeno převážně na praxi. Lektorský tým je složen z odborníků a profesionálů s mnohaletými praktickými profesními zkušenostmi. Díky nim lze získat velmi dobrou orientaci a potřebný nadhled v daném oboru, což představuje značnou konkurenční výhodu. Dle slov JUDr. Luboše Bárty, tajemníka Business Institutu, největší MBA školy v České republice, vedle získání mnoha cenných informací umožňuje studium MBA nahlížet na problémy a strategická rozhodnutí v širším úhlu pohledu a napomáhá tak nacházet nová efektivní řešení. Taková schopnost manažera je pak pro konkrétní organizaci zcela klíčová. Statisticky je prokázáno, že manažeři s titulem MBA mají obecně vyšší mzdu a lepší profesní postavení ve firmách. Rozdíl ve mzdě může být v některých případech dokonce až trojnásobný. Pro každého, kdo by chtěl dosáhnout kariérního postupu, je tedy studium MBA jistě tou správnou volbou. Nezáleží na tom, v jakém oboru se pohybujete, nabídka programů MBA je vskutku široká a pokrývá celé spektrum manažerských činností.

Další články k tématu