Studium na Anglo-americké vysoké škole v Praze - krok k úspěchu

29. 7. 2013 | PR články

Anglo-americká vysoká škola (AAVŠ), sidlící nedaleko Karlova mostu, je nejstarší soukromá vysoká škola v České republice. Výuka probíhá v anglickém jazyce. Škola nabízí mnoho zajímavých bakalářských i magisterských oborů. Bakaláři studují ekonomiku a management, mezinárodní vztahy, humanitní studia a společenské vědy nebo žurnalistiku či práva (LLB).

Na AAVŠ není žádný problém rozhodnout se pro nástup do semestru na poslední chvíli. Přihlášky ke studiu zde přijímají v průběhu celého roku, takže nejste omezeni obvyklými termíny jako u jiných škol. Studium je zde totiž možné zahájit jak v podzimním, tak v jarním semestru.

AAVŠ má dva oficiální semestry a studenti mohou zahájit studium jak na konci léta, tak na začátku nového roku. Podzimní semestr začíná v září, ovšem ani to není definitivní termín – je k dispozici ještě takzvaný „Late Intake“ pro ty, kteří v září váhali a rozhodnutí odkládali a odkládali…, až pak zvolili studium v angličtině na AAVŠ a nastoupili v říjnu. Od roku 2010 AAVŠ nabízí talentovaným studentům i velmi výhodný stipendijní systém. Ti, kteří studují s opravdu vynikajícími výsledky, získají na základě dosaženého studijního průměru GPA neboli Grade Point Average velmi výrazné slevy na školném a ti nejlepší mohou studovat zadarmo. Stipendia se rozdávají podle výsledků konkrétního ročníku s výjimkou prvního – na základě výsledků prvního ročníku se rozdělují slevy v ročníku druhém a obdobně pak ve třetím ročníku se slevy odvíjejí od výsledků ročníku druhého.

Studijní průměr Podíl školného k zaplacení
3,9 – 4,0 0 %
3,8 – 3,9 30 %
3,7 – 3,8 50 %
3,6 – 3,7 70 %
3,5 – 3,6 90 %
Vysvětlivky:
A = 4,0 C = 2,0
B = 3,0 D = 1,0

(přičemž A je rovno české jedničce atd.)

Flexibilní studijní rozvrh

Studijní rozvrh má na AAVŠ hned několik variant, ze kterých si můžete vybrat tu nejvhodnější. Jednotlivé kurzy jsou vyučovány v odpoledních i večerních hodinách, takže si sami vyberete čas docházky. I složení a počet kurzů je na vás. Jde o přístup ke každému jednotlivému studentovi, jeho nárokům a potřebám. V případě AAVŠ se škola spíše přizpůsobuje vám, než vy jí.

Zajímavé aktivity školy

Vedle učebního plánu organizuje pro své studenty Anglo-americká vysoká škola také veřejné debaty a přednášky s účastí významných českých osobností. Naposledy školu navštívila například místopředsedkyně vlády Karolína Peake nebo senátor Jiří Oberfalzer. AAVŠ se snaží své studenty zapojovat také do účasti na různých konferencích, které jim rozšíří obzory v jejich dalším studiu i profesní praxi.

Akreditace

O tom, že se AAVŠ daří, svědčí i to, že byla jako první neamerická vysoká škola na světě vyzvána, aby se ucházela o špičkovou americkou akreditaci WASC (Western Association of Schools and Colleges).

Není to akreditace profesní jako třeba u MBA, ale institucionální. To znamená, že akredituje vysokou školu jako celek. V současnosti AAVŠ prochází první etapou akreditace. Půjde-li vše dobře, do tří až čtyř let bude mít jejich diplom stejnou akreditaci jako diplom ze Stanfordu, Berkeley anebo Chapman University.

AAVŠ se tak dostane do světové špičky anglického vysokoškolského vzdělávání v neanglicky mluvících zemích.

Absolventi

„Díky Anglo-americké vysoké škole jsem získala to, co nazývám ´vyšším vzděláním´,“ přiznává se Nicol Seifertová, BA MSc, společník v kuchyňském studiu next trade store by Schüller, a vysvětluje: „Vypilovala jsem si anglický jazyk, získala jak teoretické znalosti, tak praktické zkušenosti, naučila jsem se prezentovat, analyzovat a otevřeně vyjadřovat své názory. Díky svému studijnímu prospěchu jsem se dostala na několik prestižních škol ve Velké Británii, kde jsem pokračovala v magisterském studiu v Oxfordu (MSc Business and Enterprise) a ten ukončila jako jediná z ročníku s hodnocením ´Distinctive´, a to jako první student za celou éru tohoto oboru. Se vzděláním na AAVŠ se v životě prostě neztratíte.“

Chcete, aby vás studium bavilo? Zkuste Anglo-americkou vysokou školu. Více informací o škole se dozvíte na stránkách www.aauni.edu.

Kontakty:

Anglo-Americká vysoká škola
Lázeňská 4
118 000 Praha 1
Tel.: +420 257 530 202
Fax: +420 257 532 911
admissions@aauni.edu