AZ SMART: Studenti oceňují možnost získat prestižní MBA i BBA tituly

25. 6. 2013 | PR články

České centrum pro pomaturitní a specializované vzdělávání AZ SMART s.r.o. zavedlo úspěšné pomaturitní a specializované vzdělávání, jednoleté programy BBA pro maturanty a zároveň MBA pro vysokoškolsky vzdělané. Jde převážně o ekonomické obory, právo a rovněž populární public relations. Rozšíření výuky AZ SMART definovala vysoká poptávka pracovníků ve středním managementu firem. Jde především o ekonomy nebo právníky. Studenti si tuto možnost pochvalují.

AKTUALIZACE 2019:  Společnost AZ SMART ukončila svou činnost.

Vzdělávací program MBA je orientován na praxi, vychází z teorie, avšak pracuje zejména s každodenními profesními zkušenostmi. Studium je zakončeno prestižním manažerským titulem MBA na základě obhájené disertační práce a souborné zkoušky. MBA bude možné studovat v oborech public relations a řízení lidských zdrojů.

„V úctě k teorii vycházíme z praxe. Nepojali jsme studium tolik formálně, snažíme se o to, aby studenti nabyli profesní zkušenosti a dokázali z teorie a těchto nových poznatků využít maximum v praxi,“ říká k nově zavedeným programům Ing. Martin Vaněk, MBA. „Důležitá však stále zůstává obhajoba disertační práce a souborná zkouška,“ dodává Ing. Vaněk.

Staňte se BBA

Vzdělávání v tomto programu je koncipováno jako úvod do ekonomicko-právních studií a lze jej absolvovat buďto samostatně jako nižší stupeň profesního vzdělávání, nebo v kombinaci s denním odborným či jazykovým pomaturitním studiem. Cílem je osvojení si základů právnicko-manažerských dovedností, získání prestižního manažerského titulu BBA. Výuka probíhá jednou týdně ve všední den nebo pak distančně o víkendech, pokaždé v českém jazyce. BBA je možné studovat v oborech:

  • Základy práva, marketing, management,
  • řízení lidských zdrojů v organizaci,
  • ekonomie a ekonomické teorie,
  • komunikační a prezentační dovednosti v praxi.

O programy MBA a BBA velký zájem především manažeři ze středního managementu, kteří si chtějí doplnit své vzdělání k dosavadní praxi a mají menší časový prostor na to, aby se věnovali dennímu studiu. Programu MBA se mohou zúčastnit vysokoškolsky vzdělaní nebo manažeři se středoškolským vzděláním a minimálně dvouletou praxí v řídící funkci. Program BBA je pak určen pro maturanty.

 

O vzdělávacích centrech AZ SMART

Vzdělávací centrum AZ SMART s.r.o. bylo založeno v roce 1998, od roku 2001 následně funguje pod právní formou typu s.r.o. Nyní působí na třech místech republiky – v Praze, Brně a Ostravě, vždy v centrální části metropolí. Dnes se AZ SMART pyšní jako jedno z mála center s až 93% úspěšností při přijetí jeho studentů na vysoké školy.

Od počátku vyvíjela agentura svou činnost v několika stěžejních oblastech – jazykové kurzy pro veřejnost, individuální výuka a doučování, přípravné kurzy k přijímacím zkouškám na vysoké školy – právnické, pedagogické a filozofické fakulty, dále na ekonomické směry, jako VŠE, Českou zemědělskou univerzitu, VŠB ad., a v neposlední řadě vzdělávací a sportovní pobyty dětí a mládeže. Vzdělávací centra AZ SMART poskytují svým klientům kompletní vzdělávací a jazykové služby vysoké kvality. To je jeden z důvodů, proč vedle svých aktivit věnuje AZ SMART značnou část svého potenciálu úzké spolupráci s předními pedagogy a odborníky, kteří působí na tuzemských i zahraničních vysokých školách, jsou autory naučné literatury a posluchačům mají co nabídnout.

Jednoleté denní pomaturitní studium je celoroční intenzivní a komplexní přípravné studium, jež zajistí kvalitní přípravu studentů na nejžádanější obory VŠ, a to právo a historie státu, psychologie a základy společenských věd, ekonomie a management a příprava na lékařské fakulty. Zvláštní kategorii tvoří denní pomaturitní studium anglického jazyka s možností přípravy na certifikaci FCE, KET, PET a CAE. Studium je doplněno o přípravu na národní srovnávací zkoušky – tzv. OSP Scio testy, které tvoří přijímací řízení na některé tuzemské vysoké školy se získáním Závěrečného Certifikátu o absolvování pomaturitního studia angličtiny. Studium je určeno také pro žáky, kteří letos neuspějí u státních maturit, či přijímacích zkoušek na vysněnou vysokou školu.

Výuka probíhá čtyři dny v týdnu v celkovém rozsahu až 400 hodin (u pomaturitního studia angličtiny 5 dnů/týden v rozsahu 680 hodin). Je vedena týmem zkušených pedagogů, kteří působí na tuzemských i zahraničních vysokých školách (UK, VŠE, Y/N, VŠFS, v Akademii věd ČR, apod.) a vedou výuku formou vysokoškolských přednášek, jazykových seminářů, diskuzí, poskytují osobní konzultace a samozřejmostí jsou závěrečné testy či složení zkoušek.