Chcete se dostat na prestižní VŠ? Absolvujte pomaturitní studium

1. 9. 2012 | PR články

Proč platit svým potomkům drahé studium na soukromé vysoké škole, když by mohli studovat na státní? Pokud absolvují nultý ročník, což je pomaturitní studium vzedělávacího centra AZ SMART, nemusí být studium medicíny, psychologie, práva či ekonomie jenom snem, ale reálnou skutečností.

Nultý ročník dodá studenům představu o tom, co studium na vysoké škole obnáší. Úspěšnost absolventů této formy ročního pomaturitního studia při přijetí na vybrané státní vysoké školy je v průměru více než 90 %. Absolventi Národních srovnávacích zkoušek Scio v roce 2012 (jaro) nyní navíc mohou studovat zmíněné pomaturitní studium se slevou na školném ve výši 500 Kč. Stejně tak se nabízí možnost slevy kamarád, a to když se přihlásíte na pomaturitní studium ve dvojici, každý máte slevu 1.000,– Kč. V rámci nultých ročníků pořádaných vzdělávacím centrem AZ SMART je navíc mimopražským studentům nabízena možnost příjemného ubytování v privátech, stravování v menze či zajištění slevové studentské karty ISIC s cestovním pojištěním.

Pomaturitní studium přímo na akademické půdě

Kromě toho, že se absolventi během studia tzv. nultého ročníku připraví na přijímací zkoušky na vybranou školu, zároveň si studium na konkrétní fakultě vyzkouší. „V našich studijních programech učí pedagogové z jednotlivých vysokých škol a nultý ročník probíhá přímo na akademické půdě, z velké části tedy v učebnách, kde studenti, kteří úspěšně ukončí pomaturitní studium, budou následující rok působit,“ popisuje výhody Ing. M. Vaněk, MBA ze vzdělávacího centra. V rámci nultých ročníků studenti „normálně“ absolvují zkoušky a zápočty, stejně jako na vysoké škole a získají tak představu o tom, co studium na vysoké škole vyžaduje. V následujícím roce pak tyto zkušenosti zúročí. Nultý ročník může student absolvovat bez přijímacích zkoušek, avšak jen do naplnění kapacit. Pomaturitní studium začíná dle konkrétního programu v průběhu září nebo v říjnu.

„Na doplnění uvádíme, že jako jediná vzdělávací instituce nabízíme Garanci kvality výuky, což znamená, že pokud nebude student, který navštěvuje nultý ročník, přijat příští rok na vysněnou vysokou školu, budou mu za pomaturitní studium vráceny všechny peníze, “ doplnila Ing. Chmurová, vedoucí studijního odd. ve vzdělávacím centru AZ SMART.

Studium medicíny, ale i práva nebo ekonomie

A jaké studium nultý ročník vlastně nabízí? V rámci denního nebo víkendového jednoletého studia se lze připravit na studium lékařských a přírodovědných oborů, právnických fakult, psychologie a společenských věd, ale také ekonomie a managementu. Pro zájemce je připraveno rovněž pomaturitní studium angličtiny včetně přípravy na FCE, doplněné o němčinu či španělštinu – více na www.nulty-rocnik.cz. Výuka probíhá v Praze, Brně a Ostravě, u denní formy čtyři až pět dní v týdnu, u víkendové vždy v sobotu, a to podle zvoleného oboru. Po skončení denního i sobotního studia obdrží úspěšní absolventi vždy Certifikát – doklad o tom, že řádně ukončil nultý ročník.

Nultý ročník se vyplatí

Přijetí na státní vysokou školu znamená finanční úsporu. Školné, které student zaplatí za pomaturitní studium, je přitom výrazně levnější než požaduje většina soukromých vysokých škol, přičemž další úspora spočívá v přijetí na státní vysokou školu, namísto soukromé. Za pět let studia se úspora na školném může vyšplhat klidně na čtvrt milionu korun. Navíc v rámci školného v programech vzdělávacího centra jsou již zahrnuté některé studijní a cvičné materiály v elektronické podobě. Pro denní studenty je zajištěna sleva na dopravu z místa bydliště do Prahy, sleva na MHD v Praze, potvrzení o studiu pro studentský účet u banky a mnoho dalších výhod. Více informací na téma pomaturitní studium a nultý ročník hledejte na www.nulty-rocnik.cz nebo www.az-smart.cz