VŠE vypsala nový bakalářský obor: Manažer obchodu

9. 3. 2011 | Aktuality

Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE) vypsala nový bakalářský obor v kombinované formě studia s názvem Manažer obchodu. Akreditován je v rámci Fakulty mezinárodních vztahů (FMV). Celkem tak škola pro akademický rok 2011/2012 svým uchazečům nabízí 23 akreditovaných bakalářských oborů ve formě prezenční a dva obory ve formě kombinované.

Otevřením nového oboru FMV reaguje na aktuální situaci na trhu práce, kdy je stále více důležité doplňovat si vzdělání i v pozdějším věku. Nový studijní obor Manažer obchodu je právě proto koncipován především jako studium při zaměstnání. Program byl vytvořen ve spolupráci se Svazem obchodu a cestovního ruchu ČR, je zaměřen především na pracovníky na střední úrovni řízení, kteří si potřebují doplnit vysokoškolské vzdělání a získat nové poznatky odpovídající současným potřebám obchodu.

Absolventi oboru získají odborné znalosti z oblasti retailingu, v oblasti řízení obchodního provozu, tvorby obchodní sítě, řízení sortimentu, spolupráce s obchodními partnery a vedením spolupracovníků. Mezi povinné předměty v rámci studia patří například retail marketing, retail management, podnikání v EU, obchodní právo, trénink komunikačních dovedností a vedení týmů, manažerská informatika a podnikové finance.

Kontaktní studium bude probíhat formou třídenních soustředění (pátek až neděle) jednou za měsíc. Podstatnou součástí studia jsou však také e-learningové a multimediální nástroje, které mají usnadnit samostudium. Přihlášky k oboru bude možné podávat od 1. do 30. dubna 2011.

Více informací o programu nalzenete na stránce fmv.vse.cz.

Zdroj: tisková zpráva VŠE