MU otevře další bakalářské obory

7. 2. 2011 | Aktuality

Masarykova univerzita (MU) rozšířila nabídku studijních oborů v bakalářských studijních programech. Budou zaměřeny především na možnosti uplatnění absolventů v rychle se rozvíjejících oblastech, kombinujících poznatky z různých vědních disciplín.

Jedním z nových oborů tak bude například Sociální informatika, kterou od akademického roku 2011/2012 otevře Fakulta informatiky. Studenti se seznámí s principy tvorby a používání informačních technologií v souvislosti s jejich společenským dopadem a vlivem na strukturu a další aspekty společnosti.

Svou nabídku rozšíří i Přírodovědecká fakulta, a to o obor Biofyzikální chemie, který se bude zaměřovat na fyzikálně-chemické zákonitosti přírodních jevů a objasnění jejich podstaty. Pro zájemce, kteří by se jednou rádi uplatnili na poli pedagogiky, pak bude otevřeno dvouoborové studium Biologie a fyzika se zaměřením na vzdělávání. V rámci programu Aplikovaná matematika zase přibude obor Modelování a výpočty.

Ekonomicko-správní fakulta otevírá ve spolupráci s Pedagogickou fakultou obor Hospodářská politika – Francouzský jazyk pro hospodářskou činnost, který spojuje studium cizího jazyka a ekonomického oboru. Pedagogická fakulta také rozšířila možnost studia některých oborů pro pedagogické asistentství o kombinovanou formu studia. Na Fakultě sociálních studií byl nově akreditován samostatný obor Žurnalistika.

Přihlášky ke studiu do bakalářských a magisterských studijních programů přijímá univerzita do 28. února 2011, a to pouze elektronicky. Úplný přehled všech nabízených oborů naleznete na www.muni.cz.

Podmínkou pro přijetí na sedm z devíti fakult Masarykovy univerzity je úspěšné absolvování Testu studijních předpokladů, který se uskuteční 7. a 8. května. Starší varianty testů jsou zpřístupněny na adrese www.muni.cz/tsp. Pouze na Lékařské fakultě se budou skládat oborové testy z biologie, chemie a fyziky a na Fakultě sociálních studií se bude přijímat na základě výsledků testů Scio.

Zdroj: tisková zpráva MU