Novou prorektorkou pro rozvoj Univerzity Pardubice je od 1. března Jana Kubanová

1. 3. 2011 | Tiskové zprávy

S účinností od 1. března jmenoval rektor Univerzity Pardubice prof. Ing. Miroslav Ludwig, CSc. novou prorektorkou pro rozvoj univerzity doc. PaedDr. Janu Kubanovou, CSc.

Docentka Kubanová z Fakulty ekonomicko-správní nahradí dosavadní prorektorku doc. Ing. Ivanu Kraftovou, CSc., která požádala rektora o uvolnění z funkce, a to v souvislosti s dohodou, kterou navzájem učinili před rokem při zahájení nového funkčního období současného rektora. Docentka Kubanová přebírá i kompetence v oblasti péče o rozvoj univerzity. Dalšími třemi prorektory Univerzity Pardubice pro následující tři roky ze čtyřletého funkčního období zůstávají: doc. Ing. Jiří Cakl, CSc., prorektor pro vnitřní záležitosti a statutární zástupce rektora; prof. PhDr. Karel Rýdl, CSc., prorektor pro vzdělávání a záležitosti studentů, a doc. Ing. Tatiana Molková, Ph.D., prorektorka pro vědu a tvůrčí činnost.

Docentka Kubanová je absolventkou Univerzity Karlovy v Praze, kterou ukončila v roce 1982. Po absolutoriu působila do roku 1992 jako středoškolská učitelka. Od roku 1992 je akademickým pracovníkem nejdříve Katedry matematiky Vysoké školy chemicko-technologické v Pardubicích, později Ústavu matematiky Fakulty ekonomicko-správní Univerzity Pardubice. Titul kandidáta věd obhájila v roce 1994 na Univerzitě Karlově v Praze. Docentkou v oboru aplikovaná matematika byla habilitována na Žilinské univerzitě v roce 2004. V letech 2002 – 2007 zastávala na Fakultě ekonomicko-správní Univerzity Pardubice funkci proděkanky pro studium a pedagogickou činnost. Ve své pedagogické činnosti se věnuje matematickým disciplínám, zejména pravděpodobnosti, statistice a aplikaci statistických metod v ekonomii. Svou vědecko-výzkumnou práci orientuje do oblasti aplikace statistických metod v praxi a do oblasti aplikace bootstrapových metod v ekonomii a v pojišťovnictví. Je autorkou dvou monografií, čtyř publikací pro zahraniční studenty, pěti skript. Výsledky své činnosti prezentovala na více než 70 mezinárodních vědeckých konferencích. Publikuje v odborných časopisech (více než 20 článků v zahraničí). V zahraniční a domácí literatuře má více než 40 ohlasů na publikované práce.

Ing. Valerie Wágnerová
kancléřka – mluvčí Univerzity Pardubice
telefon 466 036 555, e-mail promotion@upce.cz

Další články k tématu