Nenechte si ujít studentské slevy

3. 3. 2017 | Studentský život

Být studentem, to nejsou jen dlouhé hodiny strávené učením. Užít si můžete i spoustu zábavy a díky mezinárodnímu průkazu studenta ISIC, na který máte při studiu na střední i vysoké škole nárok, vás volnočasové aktivity nepřijdou draho. Kde všude se vám bude studentský status hodit?

DOPRAVA
Na kartu ISIC získáte výraznou slevu nejen v městské hromadné dopravě, ale také při cestování vlakem. U RegioJetu pořídíte jízdenku o 10 % levněji, u Českých drah se zvýhodnění pohybuje až okolo 30 %.
U mezinárodních autobusových spojení společnosti Student Agency obdržíte slevu 15 %, výhodně pořídíte také letenky do významných evropských metropolí.
Pokud dáváte přednost pohodlí a chcete do školy jezdit autem, využijte výhod, které studentům nabízejí autoškoly. Často můžete ušetřit i 5 000 korun, a to se přece vyplatí!

KNIHY A ŠKOLNÍ POMŮCKY
Sháníte učebnici do školy, ale z cen se vám akorát protáčejí panenky? Porozhlédněte se v Městské knihovně v Praze. První dva měsíce registrace tu máte zdarma. A pokud váš titul zrovna mít nebudou, nebojte se vyrazit do knihkupectví a ukažte u pokladny váš studentský průkaz! Například nakladatelství Academia totiž pro studenty zlevňuje všechny produkty o 15 %, Knihy Dobrovský a knihkupectví Neoluxor pak o 10 %. Slevu na ISIC poskytují i mnohé antikvariáty.
Jestliže už naopak studium zakončujete a čeká vás tisknutí bakalářské či magisterské práce, můžete využít třeba slevu 10 % na vešekeré služby v kopírovacím a tiskovém centru RICOH ve Zlíně.
Na kartu ISIC levněji pořídíte také elektroniku. Například e-shop Alza.cz poskytuje krátkodobé slevy pro studenty až do výše 30 %.

letters-1-yes-1188348-639x426

JAZYKOVÉ KURZY
Kdo by se nechtěl zdokonalit v cizím jazyce? Vždyť v dnešní době už je to dovednost takřka nepostradatelná. Jenže vzdělávací kurzy jsou většinou poměrně drahé. Na kartu ISIC ale lze ve vybraných jazykových školách získat slevu od 10 do 50 %. Benefity se vztahují i na on-line školení, či dokonce kurzy v zahraničí.

SPORTOVÁNÍ
To, že máte jako studenti zvýhodněné vstupné do mnohých fitness center a sportovišť, asi není žádnou novinkou. Věděli jste ale, že můžete výrazně ušteřit třeba na permanentce v českých i zahraničních skiareálech? Například ve Špindlerově Mlýně vás jízdné bude stát jen 710 korun. Slevu získáte i na pokladnách plaveckých bazénů nebo dokonce v tanečních.

ZÁBAVA
Před zimním počasím, které nás ještě asi nějakou tu chvíli potrápí, se nejvíce hodí schovat se do kina. Například v síti multikin Premiere Cinemas platíte za vstupenku jen 139 korun. A pokud budete chtít s přáteli po pěkném filmu pokračovat za trochu živější zábavou, vyberte si z několika desítek klubů a diskoték, kde díky studentskému průkazu ušetříte. Třeba do pražského klubu Jazz Republic se dostanete za poloviční cenu.
Zanedlouho také začne festivalová sezóna. Levnější vstupenku pořídíte třeba na oblíbený Sázava Fest, Masters of Rock nebo legendární Benátskou.

JÍDLO A PITÍ
Poskytovatelé slev zřejmě mysleli na to, že si studenti ve spěchu nestíhají připravit pořádný oběd. Speciální nabídky si totiž připravila většina známých fastfoodů, jako je McDonald’s, KFC nebo Subway. Vrásky na čele nemusí mít ani ti z vás, kteří si raději dají něco zdravějšího. Slevu obdržíte také v mnohých restauracích nebo sushi barech. Místa, kde lze průkaz ISIC uplatnit, bývají označená na vchodových dveřích.

CO BY VÁS MOŽNÁ NENAPADLO…
Na studentskou kartu pořídíte s 5% slevou třeba luxusní prádélko v síti prodejen Triumph či dobře padnoucí triko či kalhoty v obchodě Snowboardel. Pokud objednáváte zboží ze zahraničí, dobře si projděte internetové stránky přepravce DHL, který poskytuje studentské slevy až do výše 50 % z původní ceny. A využít můžete i výhodných nabídek estetických center Beauty PRO, kde kromě chloupků, vrásek či strií odstraňují také celulitidu.

Autorka: Nikola Staňková

Fotografie: Freeimages.com

Další články k tématu