Nejlepší studentský film je ze Slezské univerzity. Utká se o místo v Cannes

13. 8. 2018 | Aktuality

handful-ripe-banana-white-background_8119-752

Soutěž Brno 48 hours zná svého vítěze. Je jím tým složený ze studentů Slezské univerzity v Opavě. Ten musel za dva dny napsat scénář, natočit a sestříhat materiál a do dvou dnů stihnout odevzdat hotový film.

Kromě časového limitu měli soutěžící omezení také ve formě několika kritérií „Každý soutěžící tým si vylosoval zadání, tedy filmový žánr, repliku a rekvizitu. V našem případě to byl žánr western, replika Kritika není negace a jako rekvizitu banán,“ popsal pro Deník.cz režisér vítězného snímku Jan Bubík.

Děj vítězného snímku s názvem Banánový Joe se tak odehrává na divokém západě, kde drsní kovbojové popíjí polotučné mléko a tasí kolty v podobě banánů. Mladá novinářka se v tomto originálním westernu snaží zjistit pravdu o smrti Banánového Joea.

Opavští studenti zvítězili v kategorii nejlepší film, ovládli však i další oceňované kategorie, jako je nejlepší režie, scénář i herecký výkon.

Výhra v soutěži zajistila Banánovému Joeovi i jeho tvůrcům jízdenku za oceán. Společně s dalšími vítězi soutěže 48 hours, která se koná v různých městech po celém světě, se v americkém Orlandu utkají mimo jiné i o možnost promítat svůj studentský snímek na prestižním filmovém festivalu v Cannes.

 

 

Zdroj: https://opavsky.denik.cz/zpravy_region/studenti-univerzity-miri-s-nejlepsim-filmem-za-ocean-20180805.html

Další články k tématu