Chcete stipendium pro studium v zahraničí?

20. 1. 2017 | Aktuality

Bakala Foundation znovu podpoří talentované studenty. Odstartoval osmý ročník programu Scholarship

Bakala Foundation odstartovala další ročník atraktivního stipendijního programu Scholarship. Několika miliony korun podpoří nejtalentovanější studenty s ambicí absolvovat bakalářský či magisterský program na některé z prestižních zahraničních univerzit.

Ti nejlepší z žadatelů v září získají stipendium, jehož výše závisí na zvolené škole a individuálních finančních možnostech. Při splnění všech podmínek nadace stipendistům garantuje podporu po celou dobu studijního programu, na který ji získali.

Spolu s podáním přihlášky musí každý z žadatelů zpracovat esej v anglickém jazyce na jedno ze tří stanovených témat. V rámci prvního tématu se studenti mohou zamyslet nad tím, co považují za nejvíc fascinující pokrok ve svém oboru zájmu za posledních 100 let. Druhou volbou je zamyšlení nad otázkou, zda může jednotlivec přispět k trvale udržitelnému rozvoji. Třetí možností je reflexe na téma právo na život a na smrt a kde jsou hranice medicíny.

Zájemci se mohou do programu hlásit pouze elektronicky, prostřednictvím formuláře na webových stránkách nadace, kde jsou zveřejněna i letošní témata esejí. Přihlášky je možné podávat do 15. května 2017.

Zdroj: Tisková zpráva Bakala Foundation

Zdroj fotografie: Freeimages.com

Další články k tématu