Na Jihočeské univerzitě začal nový akademický rok

8. 9. 2010 | Tiskové zprávy

Dne 1. září 2010 byl na Jihočeské univerzitě zahájen akademický rok 2010/2011. Úspěšní nově přijatí uchazeči se v těchto dnech zapisují ke studiu. Pro tento akademický rok bylo na jaře 2010 podáno celkem 11 389 přihlášek do prvních ročníků bakalářských a magisterských studijních programů (z toho 11 293 přihlášek bylo podáno na bakalářské obory). V přijímacím řízení uspělo celkem 6 251 nových uchazečů.

V termínu od 30. 9. do 27. 10. 2010 se na jednotlivých fakultách budou konat imatrikulace studentů prvních ročníků, slavnostní akademické obřady, při kterých studenti složí akademický slib.

Výuka v zimním semestru nového akademického roku bude zahájena dne 29. 9. 2010. Jihočeská univerzita nabízí studium v celkem 245 oborech. Dalších 77 oborů je určeno pouze k dostudování stávajících studentů. Přednášky a semináře u 25 studijních oborů se nabízejí také v anglickém jazyce, u 3 oborů rovněž v německém jazyce.

Jihočeská univerzita má v současné době osm fakult a jeden vysokoškolský ústav (fakulty ekonomická, filozofická, pedagogická, přírodovědecká, teologická, zdravotně sociální, zemědělská a fakulta rybářství a ochrany vod / vznikla k 1. 9. 2009; jednou ze zakládající součástí je původní Výzkumný ústav rybářský a hydrobiologický JU ve Vodňanech). Devátou součástí univerzity je Ústav fyzikální biologie v Nových Hradech. Na Jihočeské univerzitě studuje na 13 000 studentek a studentů.

Všechny součásti univerzity (v rozdílném zastoupení) uskutečňují ve vybraných vědních oborech doktorské studijní programy (Ph.D.). Absolventi některých magisterských programů na filozofické, pedagogické, přírodovědecké, teologické a zdravotně sociální fakultě mohou získat akademické tituly PhDr., RNDr. a ThDr., k jejichž udělování jsou uvedené součásti univerzity oprávněny.

Ekonomická, filozofická, přírodovědecká, teologická, zdravotně sociální, zemědělská a fakulta rybářství a ochrany vod jsou oprávněny provádět habilitační řízení docentů; filozofická, přírodovědecká, zdravotně sociální, zemědělská a fakulta rybářství a ochrany vod uskutečňují také řízení ke jmenování univerzitním profesorem.

Počet přihlášek – zdroj – STAG

jv, hb, 2.9.2010

Více informací na http://www.jcu.cz/

Další články k tématu