MŠMT hledá autora svého budoucího loga

5. 2. 2011 | Aktuality

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT) chce v brzké době zavést nové logo a jeho autora chce najít mezi mladými talenty. Rozhodlo se proto na logo vypsat veřejnou soutěž, jež je určena výhradně studentům středních, vyšších odborných a vysokých škol nejrůznějšího zaměření. Vítězné logo bude dalších několik let reprezentovat úřad navenek a stane se nedílnou součástí všech jeho veřejných i administrativních aktivit.

Návrhy včetně cenové nabídky na rozpracování konceptu grafické značky MŠMT lze zasílat pouze elektronicky, a to až do konce února na adresu martin.korych@msmt.cz.

Návrh by měl obsahovat:

  • zkratku názvu ministerstva (tedy písmena „MŠMT“) nebo celý název Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy;
  • grafický prvek, který se stane „značkou“ ministerstva a který bude možné v budoucnu používat samostatně, bez zkratky a názvu ministerstva;
  • černobílé a barevné provedení (celé logo by mělo obsahovat v ideálním případě maximálně 3 různé barvy);
  • zajištění možnosti aplikace ve formě elektronické (požadovaný formát je .jpg, .eps, .ai, v křivkách) i tiskové.

Nejlepší návrh bude posuzovat odborná komise složená z pracovníků ministerstva i osobností působících v oblasti českého designu, grafiky, PR, reklamy aj. Autor vítězného loga navíc získá odměnu ve výši pěti tisíc korun.

Původní logo je podle ministerstva již zastaralé a neodpovídá současným grafickým požadavkům. I nadále však zůstane ve výbavě odboru vnějších vztahů a komunikace, kde bude využíváno do doby plného zavedení nového grafického stylu úřadu.

Více informací o soutěži včetně jejích podmínek naleznete na stránkách MŠMT.

Zdroj: tisková zpráva MŠMT