Maturanti mají šanci být přijati na vysokou školu ještě i nyní

24. 7. 2011 | Tiskové zprávy

Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií (FEKT) VUT v Brně vyhlásila druhou šanci pro studenty, kteří se chtějí přihlásit na vysokou školu. FEKT nabízí kvalitní vzdělání na moderní fakultě s tradicí.

Studenti si mohou podávat přihlášky od 10. 7. do 10. 8. 2011. Druhé kolo přijímacího řízení je určené pro studenty, kteří splní některou z podmínek pro přijetí bez přijímací zkoušky. I letos je možné být přijat nejen na základě výsledků ze střední školy, ale i na základě výsledků z Národních srovnávacích zkoušek společnosti SCIO. Druhé kolo je určeno jak zájemcům standardní prezenční formu studia, tak pro zájemce o tzv. kombinovanou formu studia, která probíhá převážně o víkendech a která je vhodná pro studium při zaměstnání.

Výhodou druhého kola je, že si studenti mohou „vybrat“, které z nastavených kritérií pro přijetí splní, a které je pro ně nejvýhodnější. Od absolutoria přípravného kurzu na fakultě s výborným hodnocením, přes průměr známek na střední škole, dobrý výsledek u maturity z matematiky nebo fyziky, až ke splnění kritérií u Národních srovnávacích zkoušek. „Chceme být opravdu variabilní a co nejvíce otevření studentům. Chceme také podpořit ty studenty, kteří dosáhli vynikajících výsledků v olympiádách, soutěžích a dalších aktivitách, i ti mají možnost dostat se na naši fakultu bez přijímacích zkoušek,“ dodává Fiedler.

FEKT patří mezí nejvýznamnější elektrotechnické fakulty v České a Slovenské republice. Její význam dokresluje také množství podaných přihlášek ke studiu, a také velká poptávka po absolventech této fakulty. „Velmi si ceníme zájmu o spolupráci od nejrůznějších firem, které si vybírají naše studenty do svých řad,“ podtrhává moderní trend a velkou poptávku po absolventech elektrotechniky proděkan Fiedler. Mezi významné partnery fakulty patří zejména společnosti FEI Company, ON Semiconductor, ABB, Honeywell a mnohé další. Ročně tyto společnosti poptávají stovky absolventů a studentů Fakulty elektrotechniky a komunikačních technologií VUT v Brně.

Více informací mohou zájemci o studium získat na prijimaci-rizeni@feec.vutbr.cz, nebo na http://www.feec.vutbr.cz/…sions.php.cz.

Informace o fakultě:
První elektrotechnické disciplíny byly na technické univerzitě VUT poprvé již v roce 1905. Od roku 1959, kdy byla založena samostatná fakulta energetiky, která se později transformovala na Fakultu elektrotechnickou, úspěšně dokončilo inženýrské studium na naší fakultě přes 23 000 absolventů. V roce 2001 získala fakulta současný název – Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií (FEKT) a o rok později získala akreditaci nových moderně pojatých studijních programů ve strukturovaném studiu. Na fakultě studuje více než 4 400 studentů v bakalářském, magisterském a doktorském studijním programu.

Studium na fakultě je orientováno na široké spektrum vědeckých oblastí: řídicí technika a robotika, biomedicínské inženýrství, silnoproudá elektrotechnika a elektronika, elektronika a elektrotechnologie, mikroelektronika, radioelektronika a teleinformatika.

Tiskový kontakt:

Jiří Wagner
manažer vztahů s veřejností
Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
VUT v Brně
GSM: 604 504 695
mail: wagner@feec.vutbr.cz
www.feec.vutbr.cz

Další články k tématu