Soutěž Lidskoprávní diplomka

13. 8. 2012 | Aktuality

Liga lidských práv vyhlašuje letos již druhý ročník soutěže Lidskoprávní diplomka. Každý student či absolvent, který napsal a obhájil závěrečnou práci zaměřenou na lidská práva, ji může přihlásit do soutěže a po odborném hodnocení získat i finanční odměnu.

Bakalářská, diplomová, rigorózní či dizertační práce musí být úspěšně obhájena v období od 1. října 2011 do 30. září 2012 na některé z českých vysokých škol. Témata by měla čerpat z oboru práva, sociologie, pedagogiky či jiných humanitních oborů a měla by být zaměřena na lidská práva a jejich ochranu. Práce musí být napsána v českém, slovenském nebo anglickém jazyce. Důležitý je inovativní přístup a především praktický přesah práce. Uzávěrka přihlášek je 1. října 2012.

Pro přihlášení je třeba zaslat vyplněnou přihlášku, elektronickou verzi práce, váš životopis a fotografii a kopii posudků vedoucího a oponenta závěrečné práce.

Práci spolu s vyplněnou přihláškou zašlete do 1. října 2012 na adresu soutez@llp.cz, do předmětu napište „Přihláška do soutěže: diplomka“.

Záštitu nad soutěží i letos převzala bývalá místopředsedkyně Ústavního soudu Eliška Wagnerová. Výsledky soutěže budou vyhlášeny 13. prosince 2012, v předvečer Mezinárodního dne lidských práv.

Další informace naleznete na stránkách Ligy lidských práv.

Zdroj: Liga lidských práv