Letní škola o nacionalismu, náboženství a násilí

11. 3. 2014 | Aktuality

Univerzita Karlova v Praze a International Hellenic University v Soluni ve spolupráci s LSEE – Research on South Eastern Europe a PRIO – The Peace Research Institute Oslo pořádají druhý ročník letní školy o nacionalismu, náboženství a násilí. Bude se konat od 23. června do 4. července 2014 na půdě Univerzity Karlovy.

Letní škola soustředí svá hlavní témata do čtyřech bloků: násilí a genocida, nacionalismus a náboženství, instituce a politika, a paměť z interdiscipli­nárního hlediska. Přihlásit se mohou všichni studenti a absolventi vysokých škol, ale program je zaměřen zejména na studenty a absolventy politických věd, historie, antropologie, mezinárodních vztahů, mezinárodního práva, žurnalistiky a dalších souvisejících o­borů.

Výuka bude probíhat v angličtině a povedou ji univerzitní výzkumníci například z Oxfordu, New York University nebo London School of Economics.

Vedle výuky jsou také naplánovány výlety na pražská památná místa, do výzkumných center a do mezinárodních institucí. Pro bližší informace o programu navštivte webové stránky letní školy.

Školné je 750 euro, studenti International Hellenic University, Karlovy Univerzity a účastníci předešlého ročníku letní školy mají 20% slevu.

V případě, že se chcete přihlásit, pošlete životopis, motivační dopis, potvrzení o studiu nebo o promoci a doklad o dostatečné znalosti anglického jazyka.

Jakékoliv dotazy posílejte na nrvsschool@fsv.cuni.cz a sledujte stránku letní školy na Facebooku.

Zdroj obrázku: nrvsschool.fsv­.cuni.cz