Podle čeho si studenti nejčastěji volí školu?

12. 3. 2012 | Aktuality

Zaměření školy a možnost uplatnění po jejím absolvování je pro většinu studentů hlavním kritériem pro výběr školy. Vyplývá to z anket Vysoké školy obchodní v Praze. Tato dvě kritéria vyhodnotilo jako klíčová kolem sedmdesáti procent respondentů. Pro čtvrtinu dotázaných byla důležitá také prestiž školy.

Studenti se naopak neshodli na tom, nakolik je důležité zapojení odborníků z praxe do výuky na vysoké škole. Odborníky se zkušenostmi z oboru více oceňují ti, kteří se již sami v dané branži pohybují. „Mladí lidé na rozdíl od těch, kteří již mají něco za sebou v práci a v podnikání, ještě nedokáží plně ocenit znalosti a zkušenosti, které jim mohou předat zkušení profesionálové z praxe,“ domnívá se Jan Lajka, prorektor Vysoké školy obchodní.

V anketě bylo dále zjištěno, že 57 % mladých respondentů ve věku 18 – 25 let považuje studium na soukromé škole za snazší než studium na škole veřejné. Naopak 38 % mladých s tímto názorem nesouhlasí. U široké veřejnosti se názory rozcházejí – soukromé školy považuje za snazší asi polovina lidí. Ankety proběhly v Praze a v Brně na veletrzích Gaudeamus a GO + Regiontour a bylo v nich osloveno téměř 1600 respondentů.

Zdroj: tisková zpráva Vysoké školy obchodní v Praze

Zdroj fotografie: Stock.Xchng