Konference o bezpečnosti lithiových baterií na VUT

30. 8. 2010 | Aktuality

Ve dnech 19. – 22. září 2010 proběhne na Ústavu elektrotechnologie FEKT VUT mezinárodní konference Advanced Batteries, Accumulators and Fuel Cells (ABAF). „Bude to již 11. konference v sérii, a zúčastnili se jí vědci z více jak 27 států světa. Tradiční je též zájem vědců z východních zemí a Dálného východu,“ dodává hlavní organizátorka doc. Sedlaříková.

Každý článek lithno – iontové baterie obsahuje řadu látek s různými vlastnostmi z hlediska možného vznícení. Kolektiv Ústavu elektrotechnologie FEKT VUT, vedený doc. Ing. Marií Sedlaříkovou, řeší pasivní ochranu, spočívající v hledání materiálů pro lithno – iontové baterie, které mají výrazně menší zápalnost a větší odolnost vůči zvýšeným teplotám. Výzkum v oblasti elektrochemických zdrojů proudu má na Ústavu elektrotechnologie dlouholetou tradici (cca 40 let).

Kromě odborných přednášek se účastníci konference můžou těšit na společenský program, např. na návštěvu jižní Moravy. Více informací o chystané konferenci můžete najít na www.aba-brno.cz.

Zdroj: tisková zpráva VUT

Další články k tématu