Jihočeská univerzita: soutěž na vizuální styl

31. 3. 2012 | Aktuality

V rámci Institucionálního rozvojového plánu roku 2012 vyhlašuje Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích veřejnou soutěž na zhotovení jednotného vizuálního stylu.

„Vyhlášením soutěže na jednotný vizuální styl chceme podpořit posilování dobrého jména naší univerzity. Jednotná vizuální prezentace školy jako jednoho silného celku je – zejména v dnešní konkurenční době – zásadní,“ uvedl nový rektor univerzity prof. Libor Grubhoffer.

Od jednotného stylu si tvůrci projektu slibují, že podpoří prezentaci univerzity navenek a zároveň posílí identifikaci univerzitních pracovišť v rámci jedné instituce. K tradičnímu logu univerzity by mělo přibýt nové, moderní, logo, které by bylo využíváno při běžné práci.

Soutěž je vyhlášena jako veřejná a mohou se ji zúčastnit jak odborníci – typografové, grafici, grafické agentury, tak studenti. Zaslané soutěžní návrhy zhodnotí komise, která bude složena z odborníků a ze zástupců vedení a fakult Jihočeské univerzity. Ta vybere pět nejpovedenějších prací. Vybraní autoři postoupí do druhého kola a získají odměnu 10 000 Kč. Jeden z nich si za absolutní vítězství odnese 85 000 Kč.

Více informací o soutěži naleznete zde.