Jak správně reagovat na změny trhu práce? Kvalitním studiem MBA

11. 3. 2018 | PR články

Situace na trhu práce přivádí mnohé HR manažery a specialisty k využití neotřelých způsobů a metod. Když ale ani ty nepomáhají, je na místě přemýšlet o získání dalších znalostí a osvědčených postupů, jež firmám a jejich HR oddělením nabídnou nové možnosti. Bez nich se totiž skutečný profesionál v současné situaci jen těžko obejde a právě ony mohou představovat kýženou konkurenční výhodu a náskok před ostatními.

Kvalitní zaměstnanci a odborníci jsou vždycky, je jen stále těžší otázkou, jak je oslovit, jak v rámci výběrových řízení získat ty pravé a následně je udržet. Bez znalosti postupů a dovedností opřených o prokazatelné praktické výsledky dnes již úspěšný nábor a péči o zaměstnance dělat nelze. V nelehké situaci pro všechny HR manažery a specialisty, může pomoci kvalitní studium MBA.

Nabídka MBA škol se v posledních letech značně rozšířila, a proto je při výběru důležitá pečlivost a obezřetnost. Podobně jako v případě klasického VŠ vzdělání je třeba klást důraz na pověst, reference a kvalitu. Vybírat si MBA školu jen podle nejnižší ceny může znamenat zklamání a ztrátu motivace.

3-Reditel-Business-Institut-Ivo-Duchecek

Ředitelem Business Institutu je Ing. Ivo Ducheček.

Studium MBA: na pečlivém výběru školy záleží

Mezi nejprestižnější MBA školy v České republice patří Business Institut. Specializuje se na profesní vzdělávací programy MBA, dále programy BBA , Executive LLM a nejvyšší stupeň manažerského vzdělání, program DBA. Za dobu své existence se tato škola může pochlubit téměř 1200 úspěšných absolventů z různých oborů. Garancí kvality vzdělávání je 180 lektorů s obsáhlými a aktuálními zkušenostmi z praxe.

Zájemci velmi vyhledávaným programem je MBA Řízení lidských zdrojů. „Do tohoto programu se často hlásí lidé s vystudovanými HR obory, kteří potřebují hlubší vhled do problematiky, ale hlavně ty nejaktuálnější poznatky z praxe, jež fungují a přinášejí prokazatelný efekt. A právě to jsme schopni v rámci našeho MBA studia nabídnout,“ vysvětluje Ing. Ivo Ducheček, ředitel Business Institutu.

Program MBA Řízení lidských zdrojů je vytvořen na míru lidem, kteří disponují zkušenostmi z oboru. Jsou to HR manažeři a specialisté, ale i majitelé nebo ředitelé firem. Mnohé zavedené procesy v oblasti HR právě v současné době přestávají fungovat a spoustu firem nedokáže nalézt na řešení témat ten správný a účinný recept.

Klíčem k úspěchu je správně a včas reagovat

Vzhledem k dlouhodobým zkušenostem profesionálního týmu lektorů nabízí Business Institut koncept studia, jenž promítá a řeší problémy přímo z praxe. Lektoři používají příklady z reálných situací, s jejichž řešením si mnozí personalisté a jejich zaměstnavatelé často nevědí rady, nebo je neřeší s dostatečným úspěchem. Studenti, pod vedením zkušených lektorů, řeší i vlastní témata ze svého pracovního života nebo podnikání.

O úspěšnosti firem rozhoduje schopnost správně a adekvátně reagovat na aktuální vývoj. „Know-how a zkušenosti nasbírané během vlastní kariéry jsou zajímavé, ale aktuální situace na trhu si přímo říká o načerpání nových znalostí a postupů, které se osvědčily, a mají prokazatelné výsledky,“ komentuje přínosy studia Ivo Ducheček. Doba se mění, ještě větší důraz než v minulosti, hrají v náboru a práci se zaměstnanci soft skills a jejich odpovídající využití. Bez nich se ti nejlepší zaměstnanci dnes prakticky nedají získat nebo udržet.

„Fluktuace zaměstnanců je v dnešní době velká. Získání schopných lidí na trhu se stává stále obtížnější a sofistikovanější. Být originální za každou cenu nebo experimentovat se nemusí vyplatit. Skutečně kvalitní lidi už nezískáte jen nabídkou zajímavého platu. Je třeba sdílet aktuální zkušenosti a aplikovat skutečně osvědčené postupy k náboru, řízení a udržení zaměstnanců,“ dodává k tématu Ivo Ducheček.

Zkušení lektoři předávají aktuální know how

Do týmu uznávaných a oblíbených lektorů Business Institutu v programu MBA Řízení lidských zdrojů patří také Monika Kohoutková, která se mnoho let věnuje vedení a kariérnímu rozvoji zaměstnanců. Na základě svých letitých zkušeností, navíc z poslední doby získaných ojedinělou praxí díky aktivnímu působení ve významné energetické společnosti, která je v poslední fázi svého životního cyklu od roku 2014, tvrdí, že nezastupitelnou a téměř existenční rolí je práce s lidmi v kontextu základní triády pracovního výkonu. Jde o proaktivně namířenou soustředěnost na „mám / chci / mohu“. Tato slova může podložit i mnohými důkazy, kde jeden z nich je například i získání prestižního celorepublikového ocenění HREA – Excellence Award za prvenství v kategorii Projektů velkých změn, za projekt „Přeměnit stres v energii“.

Získat a udržet talenty – hlavní téma pro většinu firem

„V aktuální fázi 21. století, která také bývá označována jako Human Age, přestává být obehranou písničkou, že „jen se správnými lidmi na správném místě a ve správný čas lze dosáhnout tolik potřebných ekonomických výsledků a rozvoje firmy“, nýbrž se stává noční můrou pro řadu firem. Proč?  Stárnutí populace, neadekvátní kvalifikační struktura a změna životních postojů a motivace lidí vede k tomu, že potřebných „talentů“ je k dispozici stále méně. Tomu nasvědčuje i nízké procento nezaměstnanosti. V tuto chvíli je rychlým a účinným řešením hýčkat si stávající zaměstnance ve firmě, aby neměli myšlenky na změnu zaměstnavatele. Naopak, aby přemýšleli  o změně svého stylu práce a možnostech v rámci svého zaměstnavatele, nebo ještě lépe pro svého zaměstnavatele,“ uvádí Monika Kohoutková.

Jak na to? Jednou z účinných cest je i využití  fundovaného lektorského týmu Business Institutu. Tento tým disponuje know-how, které umí předávat ředitelům firem, HR manažerům a specialistům, jak nejen tyto talenty, své zaměstnance a celé týmy motivovat, ale i udržovat jejich zápal a nadšení pro vykonávanou práci. Lektorský tým má zkušenosti a znalosti s takovým přesahem, že studentům pomohou najít cestu, jak v poměrně složité situaci nejen identifikovat ty správné talenty, ale také jak s nimi pracovat.

Monika Kohoutková k tomu dodává, že setkávání s profesionály, jež působí na různých pozicích v širokém spektru oborů, pro ni samotnou představuje vždy velké obohacení a cennou zpětnou vazbu. Ta se rovněž dostává ke studentům, kteří ji jen těžko mohou v takovéto individuální formě získat jinde. „Jsem ráda, že v rámci vzdělávacích modulů mohu předávat ty nejlepší zkušenosti a postupy, jež fungují,“ komentuje svoji účast na výuce v Business Institutu Monika Kohoutková.

2-Studium-MBA-skola-Business-Institut

Pro studenty je připraveno nadstandardní výukové zázemí.

 

Začněte hned se zajímavým bonusem

Business Institut se přizpůsobuje potřebám a časovým možnostem studentů. Studium MBA lze zahájit prakticky kdykoliv, a to podáním žádosti o individuální studium. Jeho kombinovaná forma umožňuje flexibilní propojení studia s pracovními povinnostmi. Poznatky ze studia mohou jeho účastníci obratem využívat ve své manažerské praxi.

Kompletní informace o studiu, nabídku studijních programů a aktuální novinky najdete na www.businessinstitut.cz.

———————————

PR článek

 

Další články k tématu

Investice do vzdělání MBA a LL.M. je jistota

Investice do vzdělání MBA a LL.M. je jistota

Profesní vzdělávací programy MBA (Master of Business Administration) a LL.M. (Master of Laws) jsou nejen v tuzemsku, ale i v zahraniční dvěma nejrozšířenějšími profesními tituly vůbec. Vedle řady specifických oborových titulů z mnoha odvětví a profesí jsou tituly MBA či LL.M. nejuznávanějšími tituly z manažerské praxe a jakýmsi všeobecným měřítkem toho, kam chce absolvent těchto programů směřovat, tedy do …

Atraktivnější plat nebo vyšší hodnota na trhu práce: Výhody MBA studia

Atraktivnější plat nebo vyšší hodnota na trhu práce: Výhody MBA studia

Absolventi na institutu CEMI si získání titulu MBA pochvalují – vyplývá tak z průzkumu agentury STEM/MARK zaměřené na přínos MBA v době pandemie a následné geopolitické i ekonomické krize. Studium MBA otevírá dveře novým pracovním příležitostem, učí lépe reagovat na změny a pomáhá čelit výzvám, které svět businessu přináší – a to navzdory nepříznivým podmínkám v podobě …