Jak naplno využít všechny výhody ISIC karty

20. 6. 2018 | Studentský život

women-raise-their-hands-phu-pa-po-fuji-loei_7182-320

Taky svou ISIC kartu vytahujete z peněženky jen při návštěvě kina, nebo když se čistě náhodou vyskytnete v blízkosti nějaké kulturní památky? Tak věřte, že ji využíváte jen asi z 5 %. Změňte to a vymáčkněte z ISICa maximum!

1)      ZÁBAVA – to jsou kina, muzea, památky, koupaliště, zoo, hudební festivaly a mnoho dalšího. Všude, kde nabízejí možnost zaplatit levnější studentské vstupné, uplatníte svůj ISIC. Sleva se pohybuje okolo 20 %. Někde je sleva vyšší v určité dny, například Aquapalace Praha nabízí každou středu vstup jen za 300 Kč na 7 hodin. Hlavně přes léto ji využijete na většině velkých hudebních či filmových festivalech. Se studentskou slevou můžete vyrazit také na paintball, do solária, skočit  tandem nebo si užít jiný nevšední zážitek.

2)      SPORT – zeptejte se na možnost využití vaší ISIC karty ve svém oblíbeném fitness centru, posilovně, či sportovním areálu. Studentskou slevu nabízí i řada tanečních škol, golfových areálů a sportovních událostí pro širokou veřejnost. Pokud holdujete zimním sportům, užijte si lyžovaní s výraznou slevou na téměř všech sjezdovkách v České republice i v zahraničí.

3)      DOPRAVA – řada velkých měst už nabízí možnost vyřídit si studentské jízdné jen pomocí ISIC karty, nemusíte tak vyřizovat žádnou další průkazku. Také se rozšiřuje počet dálkových dopravců, kteří bez výhrad přijímají ISIC kartu, a to nejen těch vnitrostátních. Například RegioJet, Leo Express, Arriva, EuroLines, Bohemian nebo ČSAD Vsetín nabízejí také zvýhodněné cestování autobusem do zahraničí.

4)      NAKUPOVÁNÍ – slevy na občerstvení, knihy, oblečení, sportovní výbava, doplňky stravy, parfémy, elektronika, pohonné hmoty, kadeřnictví a kosmetika – to všechno ISIC karta umí. Takže než cokoliv nakoupíte, ověřte si, kde můžete díky svému ISICu ještě ušetřit.

5)      CESTOVÁNÍ – svou ISIC kartu nezapomeňte přibalit na cesty do zahraničí. Platí po celém světě  a můžete díky ní získat slevu na více než 130 000 místech. Amsterdam, Paříž, Londýn, New York… stačí si jen vybrat.

6)      VOLÁNÍ a BANKOVNICTVÍ – i operátoři a české banky mají snahu nabídnout studentům nemalé slevy. K tomu jim obvykle stačí ISIC karta. Nepotřebujete tak žádná další potvrzení o studiu. Více se dozvíte v našich článcích o studentských účtech a levném volání.

7)      POJIŠTĚNÍ – prozatím lze ISIC využít pouze u pojišťovny Uniqua. Ta pro studenty momentálně nabízí výhodné pojištění při cestování do zahraničí nebo při provozování adrenalinových sportů.

Abyste svého ISICa využili opravdu na 100 %, sledujte pod tímto odkazem aktuální soutěže, které pro vás vydavatel karty připravil. Kompletní přehled všech možných slev naleznete zde.

Zdroj: isic.cz

Další články k tématu