Nový obor Finanční inženýrství na Vysoké škole ekonomické

17. 6. 2011 | Aktuality

Nový navazující magisterský obor Finanční inženýrství lze studovat na Fakultě financí a účetnictví při VŠE v Praze. Studium nabízí propojení znalostí ekonomie, bankovnictví a financí s moderními matematickými, výpočetními a statistickými metodami. Finanční, statistické a ekonometrické modely jsou potom aplikovány na měření a řízení rizik, oceňování derivátů, či řízení portfolia. Mezi povinné předměty patří například Teorie pravděpodobnosti a matematická statistika, Modely ekonomických a finančních časových řad, Výpočetní finance, Teorie a praxe dluhopisů, Monetární makroanalýza, Risk Management, Finanční deriváty, Kvantitativní řízení portfolia aktiv, Řízení a modelování kreditních rizik.

Cílem studia je připravit budoucí analytiky a manažery kreditních, tržních a operačních rizik, specialisty pro vývoj nových finančních produktů, či obchodníky a analytiky finančních trhů.

Přihlášky je možné podávat elektronicky do 10. 7. 2011. Přijímací zkoušky ověří znalosti uchazečů v ekonomii, matematice a statistice na úrovni bakalářského studia. Termín je stanoven na 30. 8. 2011. Na nový obor bude přijato dvacetpět studentů.

Zdroj: www.vse.cz