Finalistky Miss Academia ČR 2011 jsou vybrány!

20. 1. 2011 | Tiskové zprávy

Soutěţ Miss Academia ČR 2011 zná své finalistky. Z celkového počtu 320 přihlášených vysokoškolaček se na lednových castinzích konaných v Praze a Brně probojovala desítka nejlepších do finále. Slavnostní galavečer, na němţ bude vyhlášená patnáctá MISS ACADEMIA, se uskuteční 29. března 2011 v Kongresovém centru Zlín.

Na castinzích se sešlo celkem osm desítek dívek, na kterých měly všechny za úkol zdolat vědomostně-inteligenční test, rozhovor s porotou a v neposlední řadě promenádu v plavkách. U účastnic soutěţe byla posuzována nejen krása, ale především inteligence. „Pokud dívka úspěšně absolvovala vědomostně-inteligenční test, měla velkou šanci poustoupit do finále. Bodové hodnocení testu mělo v konečném součtu největší váhu“, uvedl manaţer projektu Ondřej Kalvach. Na praţském semifinále, které se konalo v hotelu Hilton Prague, do poroty usedli manaţer projektu MISS ACADEMIA ČR 2011 Ondřej Kalvach, úřadující MISS ACADEMIA ČR 2010 Kateřina Kubačková, vydavatel studentského časopisu Studenta Adam Koţela a partner projektu Kamil Trávník.

Brněnské semifinále hostila Fakulta strojního inţenýrství na VUT, kde se v porotě sešli stejně jako v Praze Kateřina Kubačková a Kamil Trávník. Na místo Ondřeje Kalvacha se posadil druhý hlavní manaţer projektu Marek Klos. Čtvrtým porotcem se stal projektový manaţer studentského časopisu Studenta Petr Kubíček, který osvětlil, co si o projektu myslí: „MISS ACADEMIA se snaţí uţ ze své podstaty dokázat, že krása a inteligence mohou existovat v dokonalé symbióze. Tomuto projektu se dobře daří skloubit dohromady i další aspekty. A tedy to, že se jedná o studentskou akci, která má dobré renomé a je schopna si drţet profesionální status.“

Po vyhlášení výsledků brněnského semifinále organizátoři soutěţe porovnali výsledné body všech dvaceti postupujících a vybrali konečnou desítku. Ta se v březnu utká v boji o titul MISS ACADEMIA ČR 2011.

Z pražského semifinále postoupily:

  • Aneta Dvořáková – České vysoké učení technické v Praze, 21 let, Velvary
  • Kateřina Kolomazníková – Univerzita Karlova v Praze, 22 let, Praha
  • Věra Nagyová – České vysoké učení technické v Praze, 22 let, Praha
  • Šárka Sokolová – Policejní akademie ČR v Praze, 21 let, Praha
  • Barbara Škodová – Univerzita Karlova v Praze, 22 let, Olomouc

Z brněnského semifinále postoupily:

  • Markéta Břízová – VŠB v Ostravě, 21 let, Ostrava
  • Pavlína Kadlecová – Univerzita J. A. Komenského v Praze, 20 let, Podivice u Vyškova
  • Klára Rouzková – Mendelova univerzita v Brně, 19 let, Modřice u Brna
  • Veronika Šticová – Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 21 let, Uherský Brod
  • Nikola Vavříčková – Univerzita Palackého v Olomouci, 20 let, Rosice u Brna

Pro finálovou desítku je na konci měsíce ledna připraveno jedno z úvodních soustředění. „Při víkendovém soustředění na andělsky krásné a po čertech chytré slečny čeká náročný program v podobě natáčení rozhovorů, nafocení materiálů a účasti na navrhování šatů, ve kterých se poté předvedou na slavnostním galavečeru“, dodal manaţer projektu Marek Klos.

Hledáme miss, která má (s)mysl.

Více informací na www.missacademia.cz a http://www.facebook.com/missacademia.

Soutěž MISS ACADEMIA ČR pořádají letos jiţ po 15. studenti Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně v rámci předmětu Komunikační agentura. Oslovovány jsou všechny studentky vysokých a vyšších odborných škol z celé České republiky. Její počátek se datuje jiţ k roku 1997, kdy byla v rámci reprezentačního plesu zlínské Fakulty technologické zvolena nejmilejší studentka. Od té doby soutěţ prošla mnohými změnami, její poselství však zůstává stále stejné. Nehledáme umělé ideály dnešní doby, ale dívku, která ukáže, že ke skutečnému významu slova krása patří hlavně půvab, šarm a inteligence. Více informací naleznete na www.missacademia.cz nebo na Facebooku.

Další články k tématu