Festival Pavlač slaví 15. narozeniny

5. 5. 2011 | Tiskové zprávy

4. května od 14 hodin se Smetanovo nábřeží promění v divadelní a hudební show. Festival pořádaný studenty UK vypukne přímo v prostorách Fakulty sociálních věd.

„Festival se každoročně stává místem setkání studentů naší fakulty, je důkazem soudržnosti celé instituce a prostorem pro uměleckou realizaci současných i bývalých studentů i učitelů,” prohlásil Filip Láb, proděkan pro vnější vztahy fakulty.

Jako jedna z mnoha doprovodných akcí pražského Majálesu se festival Pavlač znovu ukáže ve své multižánrové kráse. O zábavu se postará z hudební i divadelní scény řada netradičních umělců. Ve vnitřních prostorách budou hrát divadelní soubory Chaotický zločin, Vosto 5 a Řekla ne! Připraveny budou i soutěže a občerstvení.

Festival získal podtitul Patrně Artový Velmi Lidový Anekdotický Čardáš a těšit se z něho budou moci jak studenti, tak i široká veřejnost, která se dostane na celý program bez vstupného. „Kromě toho, že nás to neuvěřitelně bavilo, jsme se již v loňském roce dočkali kladného ohlasu a poměrně vysoké návštěvnosti, což bylo dostatečnou motivací nevzdat to a pustit se do organizace následujícího/le­tošního ročníku. Jsem si jistá, že letošní rok dopadne stejně úspěšně jako předchozí, pokud ne ještě lépe.“ dodala programová ředitelka Helena Suchá.

V případě dotazů kontaktujte:
Štěpán NEUBAUER / tiskový mluvčí
M: +420 773 527 634
E: pr@majales.czwww.majales.cz

Poznámka pro editory:
– Majáles funguje od roku 2004
– V loňském roce ho ve čtyřech městech navštívilo 52 550 platících návštěvníků, což bylo nejvíce ze všech ostatních českých festivalů
– Program zahrnuje více než 20 doprovodných akcí ve 2 měsících zhruba 346 000 lidí shlédlo v roce 2010 akce doprovodného programu
– V roce 2011 má hlavní den oslav titulárního partnera, kterým se stala společnost T-Mobile s projektem t-music

Další články k tématu