FAV a NTIS vyhlásila kreativní soutěž pro středoškoláky

16. 2. 2015 | Aktuality

Fakulta aplikovaných věd (FAV) Západočeské univerzity v Plzni a evropské centrum excelence NTIS vyhlásily soutěž pro středoškoláky. Ti v ní mají za úkol vytvořit návrh „inteligentního objektu“, který by propojoval všechny vědní disciplíny na FAV – tedy fyziku, geomatiku, kybernetiku, matematiku, mechaniku, stavitelství a v neposlední řadě informační technologie. Způsob zpracování je čistě na soutěžících – může to být socha, kresba, nějaké zařízení apod.

Do soutěže se mohou zapojit jak jednotlivci, tak i celé týmy (maximálně čtyřčlenné), podmínkou však je, aby jim bylo méně než 20 let. Grafický návrh zvoleného objektu s popisem musí být zaslán na kontaktní e-mail či poštovní adresu organizátora nejpozději do 31. března 2015. Oceněno bude pět nejlepších návrhů.

Vyhlášení výsledků proběhne 30. dubna 2015. Mezi ceny, které je možné v soutěži vyhrát, patří například mimořádné jednorázové stipendium ve výši 10.000 korun (je podmíněno přijetím a nástupem na FAV), tablet, elektronická stavebnice Arduino, vstupenka do Techmánie, flashdisk, čtečka knih Kindle, den strávený s vědcem na FAV a mnohé další. Konkrétní ceny si výherci mohou vybrat sami, a to dle pořadí, v jakém byli vyhodnoceni.

Zdroj: dione.zcu.cz