Evropský týden mládeže - Youth Week

16. 5. 2011 | Aktuality

V rámci Evropského týdne mládeže 2011, kterého se účastní všechny země zapojené do programu Mládež v akci, proběhne i u nás ve dnech 17. – 21. května 2011 spousta zajímavých akcí.

Evropský týden mládeže je určen především pro ty, kteří se zajímají o netradiční formu vzdělávání, mají rádi kreativní workshopy a debaty se zajímavými osobnostmi. Hlavní městy akce se pro letošní rok stal Brusel a Antverpy.

Praha

Pokud Vás zajímá možnost odcestovat do zahraničí nebo byste se rádi zapojili do zajímavých projektů v Čechách i v zahraničí, tak přijďte na „ochutnávku“ projektů podpořených z evropského vzdělávacího programu Mládež v akci 19. května mezi 13 a 19 hodinou do Letenských sadů v Praze (blízko tenisových kurtů) a zúčastněte se YOUTHWEEKu v Praze.

Můžete zde získat informace o evropských vzdělávacích programech, Evropské unii a možnostech pro mládež. Seznámíte se s možnostmi v podobě tanečních, divadelních i filmových workshopů v podání úspěšných realizátorů projektů pro mládež. Budete mít příležitost shlédnout výstavu Kultur8 – mozaiku lidských témat objektivy českých dobrovolníků. Představí se Vám také taneční skupina akrobatické gymnastiky CHEBEJET.

Čajové dýchanky v Olomouci a Prostějově

V Olomouckém kraji se uskuteční dva čajové dýchánky, jeden proběhne ve středu 18.5. v kavárně Betánie v Olomouci od 19 hodin a druhý ve čtvrtek 19.5. v kavárně v Prostějově (místo bude upřesněno) také od 19 hodin. Čajové dýchanky vám představí několik zahraničních dobrovolníků žijících momentálně v České republice, budete mít možnost si poslechnout jejich zkušenosti a příběhy a zeptat se jich na to, co vás o dobrovolné službě zajímá.

Ostrava

V Ostravě se ukuteční víkendové školení pro zástupce školních parlamentů v termínu 20.-21.5. Cílem školení je seznámit účastníky s pravidly projektového managementu a to zábavnou a interaktivní formou, podpořit je při tvorbě a formulaci vlastního projektu.

Brno

V Brně ve Studiu dramatické výchový Labyrint proběhnou v termínu 17.- 19.5. výukové programy pro základní a střední školy zaměřené na kulturní rozmanitost a aktivní participaci mladých lidí. Zároveň je připraven workshop Tajemná Afrika – bubnovací workshop od 18:00 do 19:30 v úterý 17.5. také ve SDV Labyrint. Od 20:00 hodin bude na místě probíhat koncert. Je také připraven prezentační večer spojený s ochutnávkou pochutin, kterého se zúčastní dobrovolníci z Ruska, Turecka a Francie. Prezentační večer se uskuteční 19.5. od 18:00 hodin.

Zdroje: www.msmt.czwww.youthweek.eu