EUROPE DIRECT - jak se dostat na stáž či studium v zahraničí?

27. 3. 2012 | Aktuality

V březnu byla spuštěna celorepubliková kampaň informační sítě EUROPE DIRECT (ED), která bude probíhat pod taktovkou motta „Příležitost k příležitostem“. Za svůj hlavní cíl si její organizátoři dali podpořit informovanost studentů středních a vysokých škol o možnostech studia v evropských zemích a nebo pracovních stáží v evropských institucích. Pokusí se jim dodat stěžejní a hlavně pak odborné informace o průběhu stáže či studia, o jeho podmínkách, nabídce apod. Náplň kampaně budou tvořit mimo jiné třeba semináře se zástupci ED či se studenty, kteří studium či stáž za hranicemi již absolvovali.

Informační síť ED tvoří více než 480 regionálních informačních středisek (z toho deset jich působí v ČR), přibližně 400 dokumentačních středisek a provozuje také kontaktní online a telefonní dotazníkovou službu ve všech zemích Evropské unie.

ED je koordinována a spolufinancována Evropskou komisí, jednotlivá střediska jsou navíc podporována tzv. hostitelskou organizací (napříkad krajský či městský úřad, škola, knihovna, informační středisko aj.). Podrobné informace o organizaci, poslání a aktivitách sítě ED lze nalézt na stránkách www.europe-direct.cz. Pokud byste se chtěli zúčastnit některého z projektů lokálních poboček ED, můžete se podívat do Kalendáře akcí, který najdete zde.

Zdroj: tisková zpráva ED, www.europe-direct.cz