Euromanager:

1. 4. 2004 | Aktuality

Vítězem třetího ročníku mezinárodní soutěže studentů a manažerů GMC Euromanager se stal tým ČVUT, vedený koordinátorem Miroslavem Liberským. Dalšími členy

Vítězem třetího ročníku mezinárodní soutěže studentů a manažerů GMC Euromanager se stal tým ČVUT, vedený koordinátorem Miroslavem Liberským. Dalšími členy skupiny, která v soutěži vystupovala pod záštitou společnosti Nestlé, jsou Petr Balík, Petr Bojanovský a Jiří Dobrovolný.

Výherci národního kola se ve dnech 27.- 30. 3. 2004 snažili uspět na světovém finále v portugalské Madeiře, výsledky zatím ještě nejsou známy. Nejen, že tým Českou republiku reprezentoval, ale snažil se o navázání na její velmi úspěšnou bilanci v této soutěži, která nám přinesla 1. místo v Paříži v roce 2002 a 3. místo v Hong Kongu-Macau v loňském roce.

Soutěž Euromanager je postavena na realistické simulaci firemního prostředí, která je založena na počítačovém zpracování fiktivního trhu. Modelové obchodní společnosti zde soutěží s cílem dosáhnout nejvyšší ceny za akcii a nejlepšího tržního postavení na základě dosaženého zisku. Studenti během soutěže měří síly nejen s kolegy z vysokých škol, ale i s profesionály z praxe. Prověří si již dosažené znalosti, obohatí se o nové a vyzkoušejí si „praxi nanečisto“. Letošní, třetí ročník Euromanagera potvrdil, že taková příležitost studenty táhne. Z vysokých škol a českých i mezinárodních společností se přihlásilo rekordních 157 týmů.

Na slavnostním vyhlášení národního kola byli přítomni nejen vedoucí pracovníci magistrátu hl.m.Prahy, MŠMT, MMR, vedení několika univerzit, ale i vrcholový management mezinárodních společností jako jsou Microsoft, Siemens, Nestlé, Russell Athletic, ČSA a zástupci mediálních partnerů HN, Euro, MF DNES.