Ekonomická fakulta rozvíjí spolupráci s regionem - pozvánka na konferenci projektu UNICREDS o inovačním podnikání

8. 1. 2012 | Tiskové zprávy

Ekonomická fakulta Jihočeské univerzity se spolu se 14 dalšími partnerskými institucemi podílí od roku 2010 na realizaci mezinárodního projektu UNICREDS. V rámci projektu se v Českých Budějovicích uskuteční konference zaměřená na rozvoj inovačního podnikání.

O rozvoji inovačního podnikání a způsobech zapojení dosud izolovaných skupin tohoto procesu se bude v úterý 17. ledna 2012 od 9:00 hovořit v sále Zastupitelstva Krajského úřadu Jihočeského kraje v Českých Budějovicích. Mezinárodní konference, kterou zde pořádá Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích společně s University of Highlands and Islands ve Skotsku je určená pro zájemce z akademické sféry, místní správy i samosprávy, zástupce podniků i dalších institucí, které se věnují uvedené problematice.

„Tato akce je jednou z aktivit mezinárodního projektu “UNICREDS“, jehož cílem je vytvoření nového modelu ekonomického rozvoje regionu, založeného na spolupráce vysokých škol, podniků a místní správy. Delegáti ze sedmi evropských zemí – Bulharska, České republiky, Finska, Maďarska, Švédska , Spojeného království a Skotska – budou diskutovat a předávat si zkušenosti z oblasti podpory regionálního rozvoje”, přibližuje doc. Ing. Eva Cudlínová, CSc., projektová manažerka UNICREDS.

Doc. Ing. Ladislav Rolínek, PhD. děkan EF dodává: „V současné době, snad více než kdy jindy, potřebují firmy inovovat. Jejich konkurenční výhodou mohou být vlastní kapacity pro aplikování nových námětů, které povedou ke zvýšení jejich konkurenceschop­nosti, ale mohou také využívat externí náměty a využít je pro své podnikání . K tomuto výrazně přispěje spolupráce mezi univerzitami, vládními organizacemi a soukromým sektorem, jejímž cílem by měl být především regionální rozvoj zaměřený na podporu inovací, vytváření nových pracovních příležitostí a lepší vzdělanosti“.

Nicolas Wallet, projektový manažer UNICREDS, říká: „Mezinárodní konference, která se tentokráte koná v Českých Budějovicích, je již čtvrtou v rámci realizace projektu. Každá se zabývala jinou problematikou, ale všechny spojuje téma regionálního rozvoje s vysokou přidanou hodnotou, která je postavená na sdílení znalostní ekonomiky prostřednictvím partnerství mezi vysokými školami, podniky a veřejným sektorem. Výstupy projektu, kterými budou především případové studie a výsledky analýz, budou předloženy Evropské komisi na konci tohoto roku s cílem pomoci ostatním regionům, které se potýkají s podobnými problémy.“

Oficiální stránky projektu UNICREDS – University Collaboration in Regional Development Spaces <http://www.unicreds.eu/>

Kontaktní osoba:

doc. Ing. Eva Cudlínová, CSc.
katedra strukturální politiky EU a rozvoje venkova, projektová manažerka
UNICREDS
e-mail: evacu@centrum.cz
tel.: 387 772 506

Mgr. Hana Bumbová
tisková mluvčí, vedoucí oddělení vnějších vztahů
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Branišovská 31a
370 05 České Budějovice

Tel. 387 772 024
E-mail: bumbova@jcu.cz
http://www.jcu.cz/…ic-relations
http://www.jcu.cz/