Druhé Mendelovo fórum se zaměří na finance

7. 2. 2011 | Tiskové zprávy

(7. 2. 2011, Brno) Vzhledem k úspěchu prvního listopadového Mendelova fóra připravuje Provozně ekonomická fakulta Mendelovy univerzity v Brně (PEF) další setkání v rámci tohoto cyklu panelových diskuzí s odborníky. Druhé fórum na téma „Finance a investiční management“ se uskuteční již 2. 3. 2011 13:00 v budově Q za účasti významných odborníků ze světa financí.

Co se na finančních trzích změní ve 2. dekádě 21. století? Co čeká čerstvé absolventy vysokých škol v tomto oboru? Dynamika veřejných financí aneb kolik času zbývá České republice, než bude následovat Řecko? Na co doplatilo Irsko? Na tyto a další aktuální otázky odpoví uznávaní představitelé významných finančních institucí.

mendel.jpg

Finančně poradenskou společnost zde bude zastupovat uznávaný ekonom Pavel Kohout (členem poradních sborů na vládní úrovni NERV a PES, ředitel pro strategii společnosti Partners For Life Planning), za bankovní sektor a zejména oblast retailového bankovnictví bude diskutovat Jaroslav Žahourek (ředitel divize retailového bankovnictví UniCredit Bank), oblast investic bude reprezentovat Petr Šimčák (člen představenstva Pioneer Asset Management, ředitel obchodu pro banky a instituce Pioneer Investments ČR) a za sektor pojišťovnictví a penzijních fondů promluví Tomáš Vystrčil (ředitel divize Operations AEGON ČR). Oba předchozí sektory bude moci propojit Ľubor Vrlák (v současnosti působí na pozici ředitele životního pojištění a investičních fondů AXA ČR a SR). Panelovou diskuzi povede Václav Sochor (moderátor BBC, Český rozhlas, novinář).

„Cílem Mendelova fóra je zpřístupnit odborné veřejnosti, podnikatelům, akademickým pracovníkům a studentům nové poznatky a aktuální trendy vztahující se k podnikání převážně v Jihomoravském kraji“ uvedla prof. Ing. Jana Stávková, CSc., děkanka fakulty. Účastníci fóra mají možnost setkat se osobně se zástupci institucí a firem, kteří se dané problematice věnují a jsou schopni zodpovědět jejich dotazy. „Smyslem je vytvořit ucelený a komplexní přístup k dané problematice z různých úhlů“, dodává Stávková.

Součástí tohoto Mendelova fóra bude také slavnostní zahájení nového oboru, který nese shodný název Finance a investiční management. Tento obor, který PEF připravila ve spolupráci se společností Partners, je unikátní právě vysokým propojením s praxí. „Díky našim prestižním partnerům z řad finančních institucí můžeme nabídnout kvalitní teoretické i praktické zázemí,” upozorňuje Lada Kičmerová, tisková mluvčí Partners.

Mendelovo fórum představuje nejen významné osobnosti, ale reflektuje i aktuální potřeby rozvoje podnikání v Jihomoravském kraji. Bližší informace a možnost registrace najdou zájemci na adrese www.mendelovoforum.cz. Video záznam z prvního fóra je možné shlédnout na adrese: http://mendelforum.cz/video/stream

Za PR oddělení PEF
Ing. Jiří Urbánek