Druhé kolo přijímacího řízení na Zahradnické fakultě

14. 5. 2012 | Aktuality

Zahradnická fakulta Mendelovy univerzity se sídlem v Lednici vyhlásila 2. kolo přijímacího řízení na bakalářské studijní obory Zahradnictví (prezenčně i kombinovaně), Jakost rostlinných potravinových zdrojů a Zahradní a krajinářské realizace.

Přihlášky můžete podávat do 20. srpna 2012.

O přijetí do oborů Zahradnictví a Jakost rostlinných potravinových zdrojů rozhodne pořadí uchazečů určené průměrným prospěchech za 3 a půl roku studia na střední škole a průměrným prospěchem za maturitní zkoušku.

Pro obor Zahradní a krajinářské realizace jsou vypsány přijímací testy z výtvarné kultury (všeobecné znalosti z oblasti výtvarné kultury) a z biologie. Test z biologie se skládá z testovacích otázek poznávacích (perokresby rostlin) a z otázek se slovní odpovědí. Prověřuje znalosti z okruhu morfologie a anatomie rostlin, fyziologie rostlin, dědičnosti a proměnlivosti rostlin, systematiky rostlin, ekologie nebo životního prostředí. Druhá část přijímací zkoušky proběhne formou ústního pohovoru, který je zaměřen na ověření zájmu, informovanosti a celkového přehledu o problematice oboru, jakož i kulturním vědomí a vystupování uchazeče.

Přijímací zkoušky se budou konat 3. a 4. září 2012.

Další informace jsou uvedeny na stránkách fakulty.

Zdroj: tisková zpráva