Do 15. dubna je možné podávat přihlášky na nový přeshraniční obor Bioinformatics

31. 3. 2012 | Tiskové zprávy

Do 15. dubna je možné podávat přihlášky na nový přeshraniční obor Bioinformatics
<http://www.jcu.cz/…w_fullscreen>

Přírodovědecká fakulta Jihočeské univerzity nabízí možnost studovat v nově akreditovaném přeshraničním výběrovém oboru Bioinformatics (Bioinformatika) – přihlášky je možné podávat do 15. 4. 2012.

Spolu s již fungujícím oborem Biological Chemistry jde o druhé přeshraniční studium, které bude PřF realizovat ve spolupráci s Johannes Kepler Universität v Linci. Rozšíří a posílí se tak již existující úzká spolupráce mezi oběma partnerskými univerzitami.

Bioinformatics je výběrový obor vyučovaný v anglickém jazyce, který bude vychovávat odborníky v nové a v poslední době enormně se rozvíjející vědní disciplíně.

Podmínky přijímacího řízení:

Uchazeči o studium v oboru Bioinformatika vykonají zkoušku z angličtiny, která má za cíl posoudit schopnost studenta studovat v anglickém jazyce; zkouška se skládá ze tří částí: 1. práce s textem – porozumění textu, 2. porozumění krátké přednášce, 3. vlastní krátký písemný projev na zadané téma.

Zkouška z angličtiny se hodnotí stupni podle zisku bodů, stupně se ziskem bodů 1 a 2 znamenají ,,neprospěl”, stupně se ziskem bodů 3 až 6 znamenají ,,prospěl”. Uchazeč, který neprospěl při zkoušce z angličtiny, nemůže být ke studiu oboru Bioinformatika přijat.

Podmínkou pro přijetí do oboru Bioinformatika je absolvování minimálně 3 let výuky matematiky na střední škole.

Jestliže počet uchazečů bude větší, než je stanovený počet přijímaných, bude stanoveno pořadí podle prospěchu z matematiky za 2.- 4. ročník SŠ.

Další informace o přeshraničním oboru Bioinformatics (formát pdf) <http://www.prf.jcu.cz/…f_bioinf.pdf>

Mgr. Hana Bumbová
tisková mluvčí, vedoucí oddělení vnějších vztahů
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Branišovská 31a
370 05 České Budějovice

Tel. 387 772 024
E-mail:bumbova@jcu.cz
http://www.jcu.cz/…ic-relations
http://www.jcu.cz/