Další vyhraný boj se spořitelnou

5. 11. 2003 | Aktuality

Studenti vyhráli další z řady bitev s Českou spořitelnou. Slíbenou desetitisícovou prémii za červený diplom dostanou všichni, kteří ukončí studium s vyznamenáním do roku 2010. Lhůta se tak prodloužila o sedm let.

Studenti vyhráli další z řady bitev s Českou spořitelnou. Slíbenou desetitisícovou prémii za červený diplom dostanou všichni, kteří ukončí studium s vyznamenáním do roku 2010. Lhůta se tak prodloužila o sedm let.

Klára Gajdušková, mluvčí České spořitelny, uvedla, že chtějí umožnit prémii i těm, kteří začali studovat v loňském roce a přejdou z bakalářského studia na magisterské. Tím však boj studentů se spořitelnou nekončí. Tomáš Uherek, který na spořitelnu podal žalobu, uvedl, že ji nestáhne a chce, aby soud rozhodl, že na prémii měli studenti právní nárok. S tím ale spořitelna nesouhlasí.

Původně byla spořitelnou úspěšným studentům, kteří u ní mají nebo si zřídí konto Sporostudent, přis­líbena prémie 10 tisíc korun. Ta se, bez jakéhokoliv oznámení studentům, změnila na desetinu. Spořitelna se však bránila tím, že částka nebyla součástí smlouvy a šlo ji tedy jednostranně změnit. Nakonec v létě tlaku ustoupila a slíbila vyplatit peníze těm, kteří skončí školu s vyznamenáním v letošním roce.

Pro získání 10 tisícové prémie je tedy potřeba doložit, že adept měl dnes již neexistující konto Sporostudent a musí mít nebo do konce roku požádat o zřízení nového konta Student+. 

zdroj: ihned.cz