Chcete studovat němčinu v zahraničí?

15. 8. 2003 | Studium v zahraničí

Přicházíme se základním přehledem jazykových kurzů němčiny v Německu a v Rakousku. Studium němčiny má oproti angličtině jednu velkou výhodu – náklady na cestu do zahraničí jsou mnohem nižší

Přicházíme se základním přehledem jazykových kurzů němčiny v Německu a v Rakousku. Studium němčiny má oproti angličtině jednu velkou výhodu – náklady na cestu do zahraničí jsou mnohem nižší.

Pro studium v Německu kratším než půl roku vízum nebudete potřebovat. Pokud si ale chcete přivydělávat, vyřiďte si studentské vízum. Cena nejlevnějších dvoutýdenních jazykových kurzů se pohybuje kolem dvanácti tisíc, častěji je to však dvacet tisíc a více. V Mnichově působí Inlingua – nabízí kurzy pro úplné začátečníky i pro velmi pokročilé. Ve skupině je max. patnáct studentů. Velmi vyhledávanou Colon Language Center najdete v Hamburku. Nabízí kurzy pro všechny úrovně znalostí. Specialitou jsou levnější odpolední kurzy. Ve skupině je vždy max. dvanáct studentů. V Heidelbergu je International Academy, kde se zaměřují na zdokonalování v konverzaci – výuka probíhá formou diskuzí v tří až desetičlenných skupinkách.

Do Rakouska potřebujete povolení k pobytu (pokud se jedná o studijní pobyt). Jeho získání je náročnější v tom, že pro různé druhy studia jsou nutná různá povolení. Ve Vídni funguje celosvětově uznávaná Actilingua Academy, která pořádá nejrůznější druhy kurzů. Ceny kolísají podle intenzity výuky okolo dvaceti tisíc korun za dva týdny.