Chcete jet na tábor nebo dobrovolničit? Pospěšte si s přihlášením

6. 6. 2014 | Aktuality

Co udělat s letními prázdninami? Možná už máte léto naplánované, možná ale stále přemýšlíte, co udělat s volným časem. Jednou variantou jsou letní tábory pro mladé lidi nebo pro dospělé a různé zážitkové akce. Pokud o něčem takovém přemýšlíte, je nejvyšší čas podat si přihlášku, protože registrace se rychle plní. Možnosti jsou nepřeberné – zkuste se podívat třeba na následující nabídky:

Hnutí Brontosaurus

Brontosauři se orientují na organizaci dobrovolnických a zážitkových akcí. Ať už s nimi pojedete na víkendový kurz nebo na letní tábor, bude vás čekat nějaká užitečná práce (oprava památek, kosení louky, sázení stromků a podobně), ale kromě toho také zážitky, hry, poznávání nových přátel a zajímavé zkušenosti. Nemusíte dokonce zůstávat v České republice – kromě Beskyd nebo Vysočiny jsou pořádány tábory v Karpatech, v Banátu nebo na Ukrajině. Na nabídku táborů se můžete podívat na stránkách hnutí. Na akce s Brontosaurem zpravidla jezdí lidé ve věku 15 – 30 let. Zda je na Vámi vybrané akci volné místo, to zjistíte nejlépe tak, že kontaktujete organizátora každého tábora. Pokud s sebou vezmete kamaráda, dostanete dokonce slevu.

Instruktoři Brno

Také Instruktoři Brno nabízí různé zážitkové a sebepoznávací akce. Jednou z nich je například tábor Tvrz, která probíhá v termínu 22. – 31. srpna a kde si týden zkusíte žít tak, jako žili lidé ve středověku. Do 20. 6. se také můžete hlásit na akci Příběhy, která se koná 13. – 28. 8. v Rychlebských horách a je určená komukoliv od 18 let. Více informací najdete na stránkách Instruktorů.

INEX-SDA

Zajímavé možnosti dobrovolnictví v zahraničí můžete najít na stránkách INEX-SDA, kde si můžete vyhledat jeden z téměř nepřeberného množství worcampů, případně vybrat některou z nabídek přímo na titulní stránce. I tady je načase se přihlásit co nejdříve, místa se budou postupně zaplňovat.

Zdroj: webové stránky Hnutí Brontosauři, Instruktoři Brno, INEX-SDA

Zdroj fotografií: Stock.Xchng