Bydlení pro studenty. Zn. levně!

23. 5. 2016 | Rady maturantům

Čeká vás po prázdninách stěhování do nového? Ať se chystáte na kolej, do spolubydlení, nebo vlastního bytu, jedno budete potřebovat pokaždé – nábytek. Kde ho sehnat za studentské ceny?

Stěhování je velký krok samo o sobě. Když si ještě připočtete, co všechno vás bude nové bydlení stát, jeden by nejradši zůstal doma u maminky. Vysokoškoláci sice mají občas hluboko do kapsy, ale spát na matraci a sedět u počítače na zemi, se jim také nechce. Přečtěte si, kam se podívat, abyste z holobytu udělali za pár korun útulné hnízdo.

Facebook

Na největší sociální síti najdete spoustu užitečných věcí. Při stěhování se vám budou hodit hlavě skupiny, kde lidé zdarma nebo levně nabízejí nábytek a bytové vybavení, které už sami nepotřebují. Podívejte se třeba na IKEA bazar, Prague Buy/Sell/Trade, NÁBYTEK – BAZAR – CELÁ ČR nebo Bytujeme (bazar nábytku a vybavení).

Weby

V hlubinách internetu najdete desítky stránek, kde lidé nabízejí nepřeberné množství věcí za hubičku. Svůj budoucí pokojíček možná najdete na Nevyhazujto.cz, DarujiZaOdvoz.cz nebo VseZaOdvoz.cz.

Hledat můžete i na různých bazarových stránkách: sbazar.cz, bazar.cz, hyperinzerce.cz, bazos.cz nebo třeba mimibazar.cz.

Offline

I když nám to tak už občas ani nepřipadá, pořád existuje offline svět. Zkuste ve svém městě projít zastavárny, antiky, bazary nábytku nebo bytové outlety. Můžete tam najít spoustu nepotřebných pokladů, ale i opravdu nezbytné věci.

I když najdete tisíc skříněk, které budou zadarmo a vy je budete v tu chvíli nutně potřebovat, zamyslete se raději dvakrát. Kdo ví, jak dlouho na svém studentském místě zůstanete, a vše pak budete zase stěhovat dál. A ne nadarmo se říká, že je lepší vyhořet, než se stěhovat. Tak si z pokojíčku neudělejte vetešnictví. Přejeme hodně zdaru a trpělivosti!

Zdroj fotografií: freeimages.com