Budějovické náměstí oživí výstava velkoformátových výtvarných pláten

18. 5. 2012 | Tiskové zprávy

PLÁTNA 2012 je název unikátní výstavy výtvarných děl, kterou připravili studenti Jihočeské univerzity. Vernisáž celkem 22 velkoformátových pláten se uskuteční ve středu 16. 5. 2012 od 17 hodin na náměstí Přemysla Otakara II., zahájí ji primátor statutárního města České Budějovice Juraj Thoma a rektor Jihočeské univerzity Libor Grubhoffer.

Projekt, který vybraným studentům umožnil namalovat autorské dílo na plátno o rozměrech 100×150 cm, zorganizovali členové Studentské rady JU. „Výstavu jsme se rozhodli uspořádat z více důvodů – chceme přispět k oživení studentského života na univerzitě, posílit dobré jméno a spolupráci univerzity s městem a v neposlední řadě alespoň po dobu konání výstavy zatraktivnit hlavní budějovické náměstí,“ přibližuje cíle projektu Vojtěch Študent.

Plátna budou vystavena na náměstí Přemysla Otakara II. od 16. do 31. 5. 2012. „Po skončení výstavy na náměstí se přesunou do vybraného klubu ve městě, poté do univerzitního kampusu. V červnu budou plátna slavnostně předána autorům, předání by se mělo uskutečnit v rámci připravované univerzitní akce – přehlídky studentských aktivit – v parku Stromovka,“ dodává E. Křenková.

Projekt PLÁTNA 2012 je spolufinancován statutárním městem České Budějovice.

Kontakt na organizátory:

Eva Křenková
předsedkyně Studentské rady JU
e-mail: evi.krenkova@gmail.com
tel.: 777 036 205

Vojtěch Študent
e-mail: VojtechStudent@seznam.cz
tel.: 731 472 959