Běh naděje v Pardubicích pod taktovkou Univerzity Pardubice navazuje na tradici Běhů Terryho Foxe

6. 10. 2010 | Tiskové zprávy

V sobotu 9. října dopoledne pořádá Katedra tělovýchovy a sportu Univerzity Pardubice a Univerzitní sportovní klub ve spolupráci s Klubem onkologicky nemocných Běh naděje.

Běh naděje je sportovně společenskou humanitární akcí navazující na sérii Běhů Terryho Foxe, které v České republice úspěšně probíhaly v letech 1993 až 2007 a v Pardubicích po deset let.

Tradiční běh pro zdraví a na podporu výzkumu léčení rakoviny probíhá v rámci programu podzimní části Městských slavností Pardubic.

Na trasu „Běhu naděje“ se mohou vydat v sobotu 9. října z Pernštýnského náměstí všichni, sportovci i nesportovci, zdolat ji během, chůzí, jízdou na kole či na kolečkových bruslích, neboť se jedná o nesoutěžní akci. První start se koná na Pernštýnském náměstí v 10:00 hodin dopoledne pro běžce. Další start je v 10:30 hodin pro bruslaře a cyklisty. Prezentace začíná v 9:00 hodin.

Vítězi budou všichni, kdo se zúčastní a přispějí k naplnění tří poslání běhu:

  • finančního – z dobrovolných příspěvků účastníků finančně podpořit výzkum léčení rakoviny,
  • solidárního – vyjádřit solidaritu s nemocnými,
  • preventivní – pravidelným pohybem a správnou životosprávou udělat něco pro své zdraví a předcházet onkologickým i ostatním civilizačním onemocněním.

V rámci doprovodného programu bude nabízeno měření krevního tlaku a tělesného tuku, dále poradna zdravé výživy a pohybu. Proběhne i ukázka cvičení aerobiku žen Univerzitního sportovního klubu a vystoupení pohybového studia Hroch. Pro zaregistrované účastníky jsou připraveny tradičně drobné upomínkové předměty. Loňského ročníku se zúčastnilo celkem 146 účastníků. Na konto boje proti rakovině účastníci běhu věnovali, formou dobrovolných startovních příspěvků, částku 10 720,– Kč.

Organizátoři srdečně zvou všechny obyvatele města Pardubic i regionu k účasti a podpoře tohoto běhu pro zdraví.

Získané finanční prostředky podpoří výzkum léčení rakoviny.

Bližší informace a kontakt:
Mgr. Petr Filip
Katedra tělovýchovy a sportu UPa
telefon 466 036 285, 606 213 774

Ing. Valerie Wágnerová
kancléřka – mluvčí Univerzity Pardubice
telefon 466 036 555, 602 487 730
e-mail promotion@upce.cz

Další články k tématu