Akce k dvacátému výročí vzniku Jihočeské univerzity budou zahájeny v březnu

16. 2. 2012 | Tiskové zprávy

Původní oslavy dvacátého výročí vzniku Jihočeské univerzity byly naplánovány na říjen roku 2011. V souvislosti s úmrtím rektorky univerzity paní prof. Ing. Magdaleny Hrabánkové, CSc., dr. h. c., prof. h. c., byla akce posunuta na začátek letního semestru. Zahájení oslav výročí se uskuteční týdnu od 5. do 9. března 2012.

V rámci výročí připravila jednotlivá pracoviště univerzity pestrý program. V úterý 6. března se bude konat slavnostní zasedání Vědecké rady Jihočeské univerzity s mezinárodní účastí, na němž budou předány také pamětní medaile univerzity osobnostem, které se zasloužily o rozvoj univerzity. Na programu budou diskusní panely a společenská setkání. První den bude završen slavnostním koncertem. V rámci oslav se postupně představí také jednotlivé fakulty se speciálním programem: Ekonomická fakulta uspořádá akci „Studentem nanečisto“, Filozofická fakulta Den s humanoidy, Zdravotně sociální fakulta připravuje Den zdraví a Pedagogická fakulta Pedagogický den. Teologická fakulta se zapojí děkovnou bohoslužbou a zájemcům zpřístupní také svou unikátní knihovnu. Fakulta rybářství a ochrany vod představí výsledky své činnosti v prostorách Akademické knihovny JU.

K dvacátému výročí vydala Jihočeská univerzita také mimořádné číslo univerzitního časopisu s titulem *Jihočeská univerzita dvacetiletá *a ve znamení výročí se nesl také *XIX. Reprezentační ples *Jihočeské univerzity, který se konal 10. února v DK Metropol.

Následný doprovodný program bude sestávat z popularizačních přednášek pro veřejnost, výstav a sportovních aktivit. Některé akce se budou konat i mimo týden oslav: tak například v květnu pozve Přírodovědecká fakulta nejenom akademickou veřejnost na Open air festival na Sokolském ostrově.

Jihočeská univerzita dvacetiletá – mimořádné výroční číslo univerzitního časopisu ke stažení (formát pdf)
<http://www.jcu.cz/…cetileta.pdf>

XIX. Reprezentační ples Jihočeské univerzity
<http://www.jcu.cz/…e-univerzity>

Mgr. Hana Bumbová
tisková mluvčí, vedoucí oddělení vnějších vztahů
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Branišovská 31a
370 05 České Budějovice

Tel. 387 772 024
E-mail:bumbova@jcu.cz
http://www.jcu.cz/…ic-relations
http://www.jcu.cz/